Warmtepompen/zonneboilers

Duurzame warmte met warmtepompen en zonneboilers

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan snel en wij houden het voor u bij. Er komen steeds meer verschillende systemen bij, die steeds vaker een hoger rendement geven. Daarnaast worden deze systemen goedkoper door schaalvergroting. Naast het aanleggen van deze duurzame installaties, geven wij advies op basis van uw wensen. Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden op het gebied van duurzame energie, dan komen wij bij u langs om u te adviseren. Een lage energierekening en comfort gaan heel goed samen en wij kunnen het weten.

Subsidie

Omdat het ons vak is en er dagelijks mee te maken hebben, weten wij alles over subsidies. Op dit moment en vanaf januari 2016 geeft de overheid maximaal 2600 euro subsidie op het opwekken van duurzame energie. Er zitten nogal wat voorwaarden aan om aanspraak te maken op deze subsidie en hierin kunnen wij u adviseren

Warmtepomp

Met een warmtepomp kan veel energie bespaard worden. Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. Zij onttrekt warmte aan de buitenlucht en voorverwarmd het water in de cv-installatie. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder gas te verstoken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Dit principe is een hybride systeem. Naast dit hybride systeem bestaat een 'All Electric' stysteem. Een 'All Electric' systeem heeft geen gas meer nodig en verwarmt warm tap water en verwarming via de buitenlucht en stroom. Een warmtepomp geeft het beste rendement bij een lage temperatuurverwarming, maar kan ook goed samen met een cv-installatie met radiatoren. Met de huidige bestaande technologie en systemen kan een cv-installatie eenvoudig worden omgebouwd tot een duurzame installatie, zonder veel aanpassingen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen zoals: lucht-water warmtepompen en water-water warmtepompen. Een water-water warmtepomp gebruikt bodemwater als bron, om energie aan te onttrekken.

Een warmtepomp gebruikt wel een beetje elektriciteit, maar dat wordt weer opgewekt door de zonnepanelen. Het is dus verstandig om een totale duurzame installatie te laten installeren om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen en de energierekening zo laag mogelijk.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een paneel, die net als zonnepanelen op het dak ligt. De zon verwarmt het water dat door het paneel stroomt, dat vervolgens op haar beurt het water in een boiler verwarmt. Ook als het bewolkt is, verwarmt de zon de panelen en is er rendement. In de zomer, als de zon dichtbij de aarde staat is het rendement met zonneboilers het grootst. Om die reden werkt een zonneboiler het beste om tapwater te verwarmen.

Of u nu een grote gezinssamenstelling heeft of kleine, een zonneboilersysteem kan worden aangepast op de grootte van het huishouden.

Heeft u vragen over zonneboilers of wilt u een afspraak maken?
neem dan contact met ons op, of bel: 0575-512373.

Unique Selling Points

  • Goede kwaliteit

  • Professioneel

  • Betrouwbaar

  • Degelijk

  • Familiebedrijf sinds 1930

Tel uit je dakwinst, ga naar onze prijs calculator!

Particulieren
Zakelijk

Contact met totaalinstallateur Van der Kuip

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, of heeft u vragen over mogelijke subsidies op duurzame producten, neem dan contact met ons op. Wij informeren u vrijblijvend en maken een scherpe offerte.

Storing

Als u een storing heeft, dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0575-512373. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Installatiebedrijf Van der Kuip

  • Loohorst 22
  • 7207 BM Zutphen
  • Nederland
  • T: 0575 512 373
  • E: info@vanderkuip-zutphen.nl

Bedankt! Uw bericht is verstuurd.

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld...